24 Ekim 2015 Cumartesi

Dünyada Saatler Geri Alınacak Türkiyede Alınmıyor Peki Cihazlarımız Buna Hazırmı?



Dünya saatlerini bir saat geri alamaya hazırlanıyor 25 Ekimde saatler dünyada bir çok ülkede geri alınacak fakat Türkiye de bu sene bu zaman ertelendi dünya ile aynı anda saatlerimizi geri almayacağız Türkiye bu seneye özel bu tarih 8 Kasım olarak belirlendi peki her sene dünya ile saatlerimizi birlikte aldığımız için telefonlarımız bilgisayarlarımız saatlerini otomatik alıyordu peki bu sene ne olacak?

Akıllı cihazlarımız bilgisayarlarımız ertelenen tarihi nasıl algılayacak bunun cevabı büyük ihtimal algılamayacak ve 25 Ekimde cihazlarımız dünya ile birlikte saatleri geri alacaktır aslında Microsoft bunun için bir çalışma başlattı ve ufak bir güncelleme ile bilgisayarların saatleri Türkiye de 8 Kasımda almasını sağlaması için fakat bu güncelleme Windows 10 harici diğer işletim sistemlerinde otomatik indirilemeyeceğinden el ile  indirmeleri gerekmektedir buradan indirme şansınız var.


Peki güncelleme yapmadan bunu engelleme şansımız var mı ? Evet oda mümkün biraz zahmetli ama güncellemeyi bir çoğumuz kurmakta zorlanabilir o zaman bu yolu izlemenizi tavsiye ederim. Tarih ve saat ayarlarına girip Gün ışığından yararlanma saati için otomatik ayarla özelliğini devre dışı bırakmanız gerekmektedir. Fakat önemli bir uyarı bu ayarı 24 Ekim akşamı yapmanız gerekmektedir daha öncesinde yaparsanız saatin bir saat kendini geri aldığını göreceksiniz  günlük işlerinizin aksamaması için mutlaka 24 Ekim akşamı yapmalısınız. Bu ayarı 8 Kasımda tekrar eski haline getirmeniz gerekmektedir yani Gün ışığından yararlanma saati için ayarlarını otomatik ayarla seçeneğini seçmelisiniz. Bunu yaptığınızda artık dünya saati ile kış saati uygulaması için eşit olacağımızdan sorun yaşanmayacaktır.

Peki ya telefonlarımız aslında onlarda da mantık olarak sistem aynı işleyecektir İPhone ve Android telefonlar için de belirli ayarlamalar var yaparsak bu durum ortadan kalkacaktır.

İPhone telefonlar için : Ayarlar - Genel ayarlar - Tarih ve saat  bölümüne girin ardından otomatik ayarla seçeneğini devre dışı bırakın.

Android telefonlar için : Ayarlar  - Tarih ve saat ayarlarına girin daha sonra yeni ekranda yer alan otomatik tarih ve saat ile otomatik saat dilimi ayarlarını kapatmanız gerekmektedir.

Yapılacak tüm işlemler bundan ibaret eğer sorun yaşamak istemiyorsanız uygulamanızda fayda var  zira gün içinde yaşanacak sıkıntılar zaman kayıpları olması bir ihtimal.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

ignekutusu © 2012 Web Design by Ipietoon Blogger Template and Home Design and Decor Vector by Webdesignhot