11 Ekim 2015 Pazar

Helloween Cadılar Bayramı Nedir ?

 
Helloween yani Türkçesi Cadılar Bayramı  nedir? Ne zaman kutlanır ? Cadılar bayramında kutlamalar nasıl olur nasıl giyinilir ve neler yapılır ?


Helloween  yani Cadılar Bayramı her sene 31 ekimde kutlanan çocukların genellikle korkunç kıyafetler giyip kapı kapı dolaşıp şekerleme çikolata ve diğer hediyeleri topladığı bir bayramdır. Yetişkinler tarafından balo, parti ve perili köşk hayaletli ev gibi yerlere o gece düzenlenen etkinliklerle kutlanan korkunç ama eğlenceli bir bayramdır.
Cadılar bayramı bazı Ortadoğu ülkelerinde kutlandığı gibi Amerika da oldukça şaşalı bir şekilde bu bayram kutlanmaktadır. Bazı ülkelerde bu bayram olmamasına rağmen özel parti etkinliklerle kutlanmaktadır bu ülkeler arasında bizde yer almaktayız özellikle İstanbul ve İzmir gibi gece hayatının hızlı olduğu illerimizde oteller ve kulupler bu bayrama özel etkinlikler düzenlemektedir.
 
İşte size bazı cadılar bayramı makyajı örnekleri
 
 
 
 
 
 
 
 
Bu makyajlar o güne özel yapılmakta kıyafetleri ile birlikte o gün herkes bu şekilde dolaşmaktadır. Yani her yerde korkunç yaratıklar hayaletler bal kabakları yarasalar olan bir gün düşünün.
Fakat sadece makyajla bitmez haftalar öncesinden evler cadılar bayramı dekoruna bürünür işte size bazı ev ve dekorasyon örnekleri.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Her ne kadar cadılar bayramı eğlenceli gözükse de ben her zaman şunu savunuyorum adamlar ne olursa olsun bayramlarına sahip çıkıyorlar ya biz ?
Eskiden bayram denilince bir heyecan kaplardı içimizi bayramlıklarımız baş ucumuzda uyurduk sabah olsa da giysek diye anne baba mızın elini öptükten sonra kapı kapı bizde şeker toplamak için gezerdik ama şimdi bakıyorum da bayram herkes için sadece tatil anlamına geliyor kapımıza bir tane çocuk bile gelmiyor yazık üzülüyorum bayramlarımız yok oluyor ve çocuklarımıza kocaman bir hiç bırakmamıza az kaldı umarım Türkiye olarak en kısa zamanda uyanırız temennisiyle noktalıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

ignekutusu © 2012 Web Design by Ipietoon Blogger Template and Home Design and Decor Vector by Webdesignhot