21 Ekim 2015 Çarşamba

Üçgen Dekoratif Çimento Kalıpları

 
Üçgen dekoratif çimento kalıpları gerçekten evinizi odanızı süsleyecek ve bir o kadar modern şık duracak bir aksesuar . Eğer evinizin yerleşim tarzı modern şekildeyse kesinlikle bu üçgen çimento kalıplarına bir yer açın ve en kısa zamanda sizde kendiniz yapın derim farklı sayılarda farklı renlerde hatta kendi el becerinize göre kendi yapacağınız resimlerle güzel dekoratif aksesuarlarınız olabilir.

 
 
 
Malzemeler : Karton, maket bıçağı, bant, cetvel, kalem, istediğimiz renklerde boya, boya süngeri, süs bitkisi, sürpriz yumurta plastiği, su kabı, hızlı kuruyan çimento
 
Yapılışı: Öncelikle kartondan çizerek eşit ölçülerde bir üçgen kalıp hazırlıyoruz kalıbımızın köşe kısımlarını bant ile yapıştırıyoruz , bant kalıbımızdan sıvı çimentonun akmasını engelleyecektir. Daha sonra bal kıvamında bir çimento karışımı yapıyoruz ve kalıbımızın içine döküyoruz  süs bitkilerini koymak için bir çukur kısım olması lazım üst kısımdan kalıbımıza koyduğumuz yaş haldeki çimentonun üstüne sürpriz yumurtamızı yerleştiriyoruz bu çimento kuruduğunda orada çukur oluşmasına sebep  olacaktır.
 
Daha sonra kuruyan çimentomuzu kalıptan çıkartıyoruz ve yanlarını istediğimiz şekilde ve renkte boyuyoruz. Boyadığımız üçgen çimento kalıplarımızın son olarak üzerine süs bitkilerimizi yerleştiriyoruz yapıştırabiliriz de  dekoratif aksesuarımız hazır hale gelmiş oluyor.
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

ignekutusu © 2012 Web Design by Ipietoon Blogger Template and Home Design and Decor Vector by Webdesignhot