28 Haziran 2015 Pazar

Makyaj Malzemeleri Nasıl Temizlernir

 
Bayanlara kimi zaman makyaj yapmak bile çok zor gelirken kullandıkları fırçaları süngerleri temizlemek ne kadar zor gelir. Fakat atladıkları bu ayrıntı çok önemlidir bu ürünlerin temizliğinin nasıl sağlanması gerektiğini her bayanın bilmesi gerekir. Kullanılan makyaj malzemelerinin temizliğinin sağlanması hem o ürünün hem de kullanılan makyaj malzemesinin ömrünün artmasını sağlar.
Makyaj Süngeri : Makyaj süngerleri genellikle sıvı ve krem bazlı ürünlerde kullanıldıkları için kalıntılarını bünyelerinde biriktirirler ve bu birikimler sonunda içinde bakterilerin çoğalması içten bile değildir. Sizin yüzünüz ne kadar temiz olursa olsun süngerler cildinize temas ettiğinde makyaj ürünü ile içerisinde biriken bakterileri de cildinize aktarmış olur bunu da isteyeceğinizi hiç sanmıyorum. Bundan kurtulmak oldukça kolay ılık su yardımı ile ve bebek şampuanı ile narince yıkarsak dezenfekte etmiş oluruz.

Cımbız Kirpik Kıvırıcı: Bu ürünler sert yapısından dolayı daha kolay temizlenir ve deforme olmaz kullanmadığınız bir dış fırçası yardımı ile ılık suda anti bakteriyel sabunlar yıkarsak kalan kalıntıları hem yok etmiş hem de dezenfekte etmiş oluruz.

Makyaj Fırçaları : Makyaj fırçaları ne kadar kaliteli iyi olursa her anlamda o kadar iyi sonuç verir.
Bu fırçalara da ne kadar paralar verdiğimizi biliyoruz. Verilen bunca paradan sonra ömrünün kısalmasını istemeyiz sanırım bunun içinde yapmamız gereken düzenli bir bakımdır. Düzenli bakım derken hemen açıklayalım her hafta yıkamalısınız ılık su ve bebek şampuanı ile her hafta yıkanan fırçalar hem daha sağlıklı hem daha etkili ve uzun ömürlü olurlar. Son zamanlarda özel solüsyonlarda çıktı bunları da tercih edebilirsiniz. Yıkadıktan sonra kendi haline kurumaya bırakırsanız fırçanın uçlarında kıvrılmalar meydana gelebilir bunu engellemek için bir havlu veya peçete yardımı silip uçları aşağıya bakacak şekilde asmalısınız bu zarar görmesini engeller.

Makyaj Çantaları : Birçok kullandığımız makyaj malzemelerini bu çantalarda muhafaza ederiz doğal olarak ta en çok kirlenmesi muhtemel makyaj çantasıdır. Bakımı kolay temizliği yıkamaktan geçer ama bazı makyaj çantaları yıkanabilir değildir en kullanışlısı yıkanabilenlerdir tercihlerinizi yaparken bunu da düşünmeniz gerekir.

Bakılınca zor ve zaman kaybı gibi gözükse de pratikte bir o kadar kolaydır. Bu iş için sadece 10 dk nızı ayırmanız yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

ignekutusu © 2012 Web Design by Ipietoon Blogger Template and Home Design and Decor Vector by Webdesignhot