18 Ekim 2015 Pazar

Kepeği Elma Sirkesi İle Yok Etmenin Yolu

 
Kepek son zamanlarda herkes tarafından şikayet edilen bir sorun haline geldi çeşit türlü kepek önleyici şampuanlar olsa da çoğu para tuzağı çünkü çok fazla işe yaradığı söylenemez bu nedenle herkes doğal yollarla engellemenin yolunu aramaktadır. Bunlardan en çok kullanılan ve işe yaradığı söylenen elma sirkesi yöntemidir denemek isteyenler içinde yöntemini açıklıyorum.


Kepek ülkemizde en yaygın olarak görülen saç sorunudur. Genel belirtileri kafada kaşınma pul pul saç derisinin atması ve saç içinde beyaz beyaz toz gibi görünüm. Elma sirkesi yöntemi ile bunu nasıl ortadan kaldırırız ve nasıl uygularız anlatacağım.
Saçlarınızda kepek oluşumunun en büyük nedeni bakteriler ve mantarlardır bunlarla savaşacak saçın Ph seviyesini dengeleyecek bir ürüne ihtiyacımız olacaktır. Bu ürün için elma sirkesi biçilmiş kaftan diyebiliriz zira kısa zamanda bizi kepek derdinden kurtaracaktır.
 
Unutmamanız gereken ve bence saç sağlığınız için en önemli etken kullandığımız şampuanlardır. Televizyonlarda ve marketlerde satılan sürekli reklamı yapılan markalar yerine eczanelerde satılan bitkisel içerikli şampuanlar kullanılmalıdır zira diğer şampuanlarda kimyasal içerik bulunduğundan saçınıza kötülük yapmış olursunuz.
 
Şimdi gelelim elma sirkesi yöntemini nasıl yapıp nasıl nasıl uygulayacağımıza . Saçınızın uzunluğu ve yoğunluğuna göre yarım ölçü yada tam ölçü yapın size kalmış. Bir bardak suya bir bardak elma sirkesi karıştırın iyice karıştıktan sonra saçınıza şampuan misali sürün ve saç diplerinize masaj yaparak ovalayın saçınız az ise bu oranı bire bir yarım bardak su yarım bardak elma sirkesi olarak uygulayın. Bu işlemi yaptıktan sonra 3-4 dakika bekleyin ve sonra bol su ile durulayın. Sonra şampuan ile tekrar saçınızı köpürtüp durulayın zira sirke kokusu kalabilir şampuan bu kokunun çıkmasın için yararlı olacaktır. Her saçta kepek farklılık gösterir ve bunun düzelmesi farklı zamanlara bağlıdır bu yöntemi kepek sorununuz bitene kadar her gün uygulayın ve kısa sürede kepekten eser kalmayacaktır.
 
 
 
 
 
 

3 yorum:

  1. Doğal yöntemler her zaman masumdur ve tercih sebebimdir. Kepek giderken saçlarda pırıl pırıl parlar herhalde.

    YanıtlaSil
  2. Doğal yöntemler her zaman masumdur ve tercih sebebimdir. Kepek giderken saçlarda pırıl pırıl parlar herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de doğallık en güzeli zaten doğa bize her şey için bir çara sunmuş ama uygulayan pek yok ve saçlara gelince zaten sağlıklı saç parlar sağlığına kavuşunca saçlarınız kendiliğinden ışıl ışıl hale gelecektir.

      Sil

 

ignekutusu © 2012 Web Design by Ipietoon Blogger Template and Home Design and Decor Vector by Webdesignhot