27 Haziran 2015 Cumartesi

Yaz Geliyor Peki Siz Buna Hazırmısınız ?

 
Her mevsimin ayrı bir güzelliği olduğu gibi o mevsime de özel hazırlıkları vardır. Acaba biz yaza hazırmıyız ? Yaza hazır olmak için neler yapmalıyız ? Bu yazımda bundan bahsedeceğim.

Her mevsim vücudumuzda farklı etkiler bırakıyor; bilirsiniz. Bahar mevsiminde bu etkileri en çok hissettiğimiz mevsimlerden biridir. Bu dönemde yorgunluk , halsizlik ,uykusuzluk gibi etkiler gösterirken kimilerinde ise korkunç bahar alerjilerine sebep oluyor. Baharın tadını tam çıkartamadan yaz kapıdan içeri giriyor bu bizi mutlu etse de eğer vücudumuz buna hazır değilse kabus dolu günler başlayabiliyor. Bu yüzden yaza mutlu girmenizi ve yazı keyifle yaşamanızı sağlayacak bir yazı yazmak istedim. Bakalım yaz ayını keyifli mutlu ve zinde  geçirmek için neler yapmalıyız.

Aslında vücudumuzu yaza hazırlamanın yolları çok basit, beslenmemize dikkat edip egzersizle desteklediğimizde bunu başarmamamız için hiçbir engel yok. İlk önce kışın beslendiğimiz şekilde beslenmeyi unutun, çok yemek gizlenen kilolar ve sıfır egzersize devam ederseniz yaz ayında vitrinlere sadece bakar deniz kum güneş hayalinizi yakar ve yaz keyiften çok sizi mutsuz eden bir mevsime dönüşebilir.

Duyar gibiyim ne yapalım aç mı kalalım diyenleriniz var yada ben yemek yemeyi seviyorum dayanamıyorum diyenlerinizde var ama her güzel şeyin bir karşılığı var eğer fit olmak vitrinlere yakından bakmak denizin kumun güneşin tadını çıkarmak istiyorsanız sizde kendinizden özveri göstermek durumundasınız. Bunun için az az ve sık öğünler halinde beslenin bu metabolizmanızın çalışmasını sağlayacaktır. Günde 3 öğün yerine 5 öğüne çıkarın öğünlerinizde az yemeğe dikkat edin porsiyonlarınızı ufaltın bu açlık hissinin yok olmasına sebep olacak ve daha dengeli beslenmiş olacaksınız.

Günde iki yada üç litre su için su vücudunuzdaki asit dengesiniz düşürür ve kilo kaybına yardımcı olur. Kan şeker oranınızı dengede tutmaya çalışın ve bunu yükselten gıdalardan kaçının, bunların başında beyaz un , şekerin olduğunu göreceksiniz yani poğaça börek yemeyi bırakıp gazlı içeceklerden uzak durun . Hamur işleri tatlılar düşmanınız olsun kim bir dilim pastaya hayır derki veya sıcacık bir börek hayır denilemeyecek kadar cazip olsa da uzak kalmayı öğrenin yada haftanın en hareketli olduğunuz günü bunlardan aşırıya kaçmayacak şekilde yiyin.

Yaz aylarında meyve bol bol tüketin hem su kaybını engeller hem sağlıklı beslenmenize destek olur.
Sebze ağırlıklı beslenmeye dikkat edin zira yararlı vitaminler tatlı , börek , çörek te değil sebze ve meyvededir, ayrıca unutmayın çocuklarınızın örnek aldıkları ilk kişi sizsiniz çocuğunuz sizden ne görürse ilerleyen yaşamında bunu uygular unutmayın.

Düzenli spor yapmayı alışkanlık edinin illa paralar verip spor salonlarına gitmeniz gerekmiyor amaç kalori yakmak vücut yapmak değil bunun için parkta sokak ta yürümenizin koşmanızın bile size faydası büyük olacaktır tek dikkat etmeniz gereken kendinize bir program yapın. Haftanın belli günleri spor gününüz olsun ve sabahları aç karnına bir bardağa ılık su ve limon karşımı yapar içerseniz veya yeşil çayda olur yağ yakmanıza yardımcı olur.

Kahvaltılarınızda müsli ve yulaf tüketin tadı yavan gelirse kuru meyvelerle destekleyin, eğer bunları yaparsanız yaz sizin için keyifli bir hal alacaktır . Herkese deniz , güneş, kum, huzur, mutluluk ve sağlık dolu bir yaz diliyorum.

İĞNEKUTUSU.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

ignekutusu © 2012 Web Design by Ipietoon Blogger Template and Home Design and Decor Vector by Webdesignhot