24 Temmuz 2015 Cuma

Sizce Dış Görünüş Ne Kadar Etkilidir ?


Yıllardır süre gelen kadın erkek ilişkilerinde birçok faktör gelişmiştir. Eskiden daha az ayrıntı önemliyken şimdi ayrıntıların sayısı çoğalmıştır. Yani çağ değiştikçe beklentiler artmış beklentiler arttıkça ilişkilerde zayıflamış ve mutluluk zor ulaşılan bir hedef haline gelmiştir.

Oysaki nenelerimiz dedelerimiz görücü usulü ile evlenip uzun yıllar mutlu mesut yaşamışlarken bizim aşkı yaşayıp mantığımızı kullanıp başladığımız ilişkiler daha çabuk yıpranır ve biter hale gelmiştir. Herkes mutlu bir aile hayali kurar, eşini seçerken birçok faktörü gözden geçirir ince eler sık dokur ve sonuçta en mükemmel eş adayı ile evlenir zaman geçtikçe bu mükemmellik yok olur hatta yerini pişmanlık alır, bunca çaba emek ve yaşanan yıllar boşa gider iki mutsuz insan haline gelindiğinde zaten o ilişkininde sonu gelmiştir.

O zaman hata nerde ? Seçtiğimiz en mükemmel eş adayı acaba düşündüğümüz kadar mükemmel değil mi ? Yoksa bizim seçimimizde mi hatalar var ?

Aslında hepsi bir bütünü oluşturur sonuçta hatalar çoğaldıkça ilişkide çürük temeller üzerine kurulmaya ve zamanla çökmeye mahkumdur. Herkes güvenilir, dürüst, sadık, yakışıklı, güzel, seven, saygılı, maddi durumu iyi  bir eş ister bunu bulmaya çalışır ama bütün bu özelliklerden birini çıkarırsak sadece bir özelliği gerisinin pekte önemi kalmaz . Görsellik yani dış güzellik erkek veya kadın ilk dış güzelliğe aldanır kapılır eğer karşındaki her bakımdan dört dörtlükte olsa o kişi çirkinse tanışma ve tanıma  şansı vermeyiz fakat hiçbir özelliği olmayan ama dış güzelliği olan birine şans tanımamız daha yüksek orandadır.

O zaman dış güzellik olmazsa olmazımız haline gelmiştir ve buda doğru ilişkiyi bulmamıza veya hataya düşmemizde neden olan en büyük sebeplerin başında gelmektedir. Avrupa da yapılan sosyal deneylerde giyim ve dış görünüşün insanların yaklaşımında büyük bir etken olduğu ispatlanmıştır. Sokakta dilenci kılığında bir gönüllü denek arkadaş yere düşer ve kıvranır insanlar bakar fakat kimse yardım etmez aynı gün aynı yere farklı bir saatte giden denek arkadaş bu sefer takım kıyafetli olarak tekrar yere düşer ve kıvranır hemen insanlar yardımına koşar buda insan olmaktan öte dış görünüşün hayatımızın her yerinde ne derece etkisi olduğunu göstermektedir.

Kısacası bizim için dış görünüş ve dış güzellik önemlidir. Bunu herkes inkar etse de kimse huyu güzel diye kimseyle evlenmez . Ve güzel giyimli bir insanın isteklerini yerine getirme yüzdemiz dilenci kılığında olan insana göre daha fazladır bu da bu dünyanın bir gerçeğidir.

Merak ediyorum sizce dış güzelliğin ve görünüşün önemi nedir ?


2 yorum:

  1. çok güzel bir yazı olmuş cnm gayet yerinde tespitler.
    Malesef günümzde kriterler arasında ilk sırada dış güzellik var.
    İş dünyasında bile öyle artık. Daha düzgün giyinen yakışıklı ya da güzellerin işe alınma ihtimali daha yüksek hale geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim Yasemin hanım günümüzde son durum bu dış güzelliğin varsa hayata 1-0 önde başlarsın :)

      Sil

 

ignekutusu © 2012 Web Design by Ipietoon Blogger Template and Home Design and Decor Vector by Webdesignhot