16 Ağustos 2015 Pazar

Zengin Ve Fakir Blogerlar :)



Merhaba arkadaşlarım son zamanlarda dikkatimi çeken konu zengin ve fakir blogerlar ve paylaşımları. Özellikle orta direğin yok olduğu zenginle fakir arasında uçurumların olduğu ülkemizde para bloglarımız da da paylaşımlarımızda da etkisini göstermekte nasıl mı ? Okumaya devam o zaman.

 İnsanlar doğarken zengin yada fakir olarak doğuyorlar bunu seçme şanları maalesef ki yok. Günümüzde de zenginler ve fakirler olarak farklı hayatlar  yaşıyoruz ve bu hayatlar göz önüne geldiğinde sadece düşüncelerin konuşacağı kalemi güçlü olanın kazanacağı hayal güçlerimizi aktardığımız bloglarımızda da para ön plana çıkmaktadır.

Diyeceksiniz ki ne alaka paranın çok olması bloğa nasıl etki ediyor önemli olan düşünceler yazılar ve bu yazıların okunması evet bunlar önemli diyeceksiniz ve bende size sonuna kadar katılıyorum diyeceğim ve birbirimizi kandırmaya devam edeceğiz .

O zaman bölüm bölüm anlatmaya başlayayım. Öncelikle hepimiz bloğumuzun takip edilmesini ister ve bunu için etkinlikler yarışmalar düzenler çekilişler yapar ki bende çekiliş yaparak takipçi kazanmaya çalışan bloggerlardan biriyim ve faydasını gördüm mü ? evet çekiliş yaparak takipçi sayısı artmakta fakat bu çekiliş ve etkinliklere sponsor bulamazsanız verecek hediyeniz olmaz hediye olmazsa çekiliş olmaz çekiliş olmazsa takipçi olmaz ve başlarsınız firmalara tek tek mail atmaya derdinizi anlatmaya ikna etmeye çalışmaya ikna ederseniz ne ala sponsor hediyeleri sayesinde çekiliş düzenlersiniz fakat oda belli bir sayıya hitap eder o kadar uğraş emek et az sayıda katılım olsun ama ya paranız olursa ?
İşte o zaman siz hediyeleri seçer çekilişi büyütür ilgiyi arttırır ürünleri yorumlar ve takipçi sayınızı arttırırsınız bu işin bedavası sponsor bulmak bu işin uğraşmadan yapılanı paralı olmak biz en iyisi sponsorlarla aramızı iyi tutalım zira paranız oldu mu sponsorlar arasınız sizle iyi tutuyor .

Ürün tanıtımı yapan bir çok blogger var fakat aralarında çok büyük farklar var. Değerli blogger arkadaşım ürün tanıtıyor belli bir kozmetik mağazasının indiriminden alınmış kullanılmış ve değerlendirilmiş güzel şekilde tanıtımı yapılmış veya cüzi rakamlara alınmış ürünler oda tanıtımını belli sayıda ürünle ara  ara yapıyor sürekli ürün alıp tanıtma şansı yok çünkü buna para dayanmaz.
Peki ya paranız olsaydı parası olan değerli blogger arkadaşlarımda ürün tanıtıyor a markasının yeni çıkan son ürünü parfüm ne bileyim rimel , ruj vs gibi aynı anda bir sürü ürün  ve bazen de sponsorlar hediye ediyor dene ve yorumla diye neden bana sana  hediye gelmiyor ? gelmez çünkü takipçin yok takipçi kasmak için gücün yok kalemin düşüncen hayal gücün yetmiyor çünkü paran yok.

En sevdiğim bölüm bir günümü sizle geçireyim size göstereyim bir günüm nasıl geçiyor. Normalde sabah kalkar el yüz bakım faslı kahvaltı iş çalışma ev ve kalan zamanda belki dışarda bir kahve bir yemek yada evde televizyon , internette takılmak sonra bakım uyumak bu bizim normal bir günümüz ortalama olarak.

Ya paran varsa  sabah kalkılır özel losyonlarla bakım makyaj sonra hafif diyet kahvaltı ve arabanla spora gidersin terledin mi hadi oradan havuza bunları yaptıktan sonra işe gitmeye vaktin kalır ki iş için ayrı makyaj bakım yapar kıyafet giyersin hemen arabana atlar işe aaaa bir bakmışsın öğle yemeği şık bir restoranda ızgara balık ve ya tavuk salata hafif ama proteinli bir yemek yersin tekrar iş ve arabanla eve gelirsin hemen bir duş akşam yemeği için hazırlan şık kıyafet ve makyaj deniz kenarında romantik lüks bir yerde akşam yemeği sonrasında eğlence ha unutmadan iş çıkışı eksikler oluyor birazda alışveriş merkezinde dolaşıp eksikleri almadan olmaz ve arabanla güzel bir müzikle eve dönüş yatmadan önce bakım ve bir günümüz böyle geçer .

Şaka gibi ama gerçek bir çok vlog bu şekilde çekilmiş ve yayınlanmış merak ettiğim kaçınızın bir günü bu şekilde geçiyor acaba ? Parası olan blogger arkadaşlarım düşüncelerini değil lüks yaşamlarını pahalı kullandığı marka ürünlerini tanıtıyorlar bence. Siz katılırsınız yada katılmazsınız saygı duyarım ama benim içimden geçenler bu herkese bol sağlık huzur mutluluk dolu günler gerisi vesaire...



15 yorum:

  1. blog keşif etkinliğinden geliyorum cnm. hayatımız ne kadarda maddiyata bağlandı değilmi bende bundan muzdaribim bazen insanlık öldü diyorum varsa yoksa paranın gücü yani te kürküm ye :) bunu blogla uğraşmaya başladığımda daha çok anladım olsun bizde kendi çapımızda varız değilmi gelende sağolsun gelmeyende... sonuçta varız yani herkesin yayını kendine kıymetli ...takipteyim bilmem ilgini çekerse bende beklerim sevgiyle kalasın http://ayselmelike.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Aysel Melike hanım değerli yorumunuz için teşekkür ederim siz yazımı okumuş yorumlamışsınız ben nasıl olurda sizi takip etmem hemen ekliyorum ve takipteyim :)

      Sil
  2. dünya böyle cnm eldende birşey gelmiyor.kendi çabamızla allhında yardımıyla başaracak ve bir yerlere varacağız inşallah.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah Yasemin hanım dilekleriniz gerçekleşir :) Ve şeytanın bacağını kırarız

      Sil
  3. Kesinlikle sana katılıyorum, bir çoğumuzun dile getiremediği bir konuya el atmışsın. Özellikle Youtube'da vlog çekenlerde bu konu çok ön planda, sanki zenginliklerini göstermek istermişçesine. Blogger'larda da aynen dediğin gibi firma gönderiyor bedavadan yorum yapıyorlar. Ben de kendimce kullandığım para verip aldığım bakım ürünlerinin yorumlarını yapmaya çalışıyorum bir buçuk senedir bu işin içindeyim, sana bana neden bir şey göndermiyorlar acaba ? Ayrıca ben de çekiliş yaparak takipçi kazanıyorum ama hepsi hayalet takipçiler. Ne bir yorum ne de başka bir konuda faydaları oluyor sana? Milllette gözlemlediğim diğer bir şey de şu: Önce Youtube'da bir kanal aç üç beş videoyla popüler ol sonra kanalı bırak Instagram'dan devam et. Böyle böyle kaç tane uyanık var valla sayamıyorum bile (:( Maddiyat düşüncelerin de her şeyin de önünde malesef :/((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel yazmışsınız Hasibe hanim heleki hayalet takipçiler çok doğru bir tespit bizimde şansımıza bunlar var :)

      Sil
  4. maalesef doğru, oysa orta halli biri olarak beni ucuz ve işlevsel ürünler ilgilendiriyor, Mac vs değil
    Arada ben de paraya kıyıp alıyorum, özellikle saç ürünlerini, ama hiç sponsorum yok :) Bir kere teklif geldi, denemeden ve memnun kalmadan yazamam dedim, vazgeçtiler, yani yazıların çoğu da olumludur farkındaysanız, çünkü firmalar ürün göndermek için olumlu yazmanızı istiyorlar. Ama ben objektif devam etmeye kararlıyım, gücüm yettiğince ürün alır ve yorumlarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belgin abla sen sürekli yorumluyorsun emek harcıyorsun ama başkaları hazıra konuy o emek harcamiyo insana bu koyuyo sen istediğin kadar kaliteli bir blog yaz parası olan takipçiyide sponsoru da kapıyo ama sen devam et ablam yıkılmadık ayaktayız :)

      Sil
  5. Ben fakirim fakir kalacağım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berika fakir kalmak yada fakir olmak önemli değil önemli olan aklın fakir kalmasın ruhun fakir kalmasın :)

      Sil
  6. bende blog keşif etkinliğinden geliyorum ve cidden şu son sıralar düşündüğüm şeyleri yazmışsın tebrikler.
    Zenginin bir kere en başta DSLR fotoğraf makinesi var bende telefon kamerasıyla çekmemek için internetten ürün arıyorum bulamazsam da yorumunu yazamıyorum
    Neyse umarım devran dönerde bizde zengin oluruz .... Bloguma beklerim takiptesinn
    http://gokyuzupembe.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asena hanım hayat böyle acımasız her alanda eşitliği bozan şeyler daima var ama mutluluk para ile alınmıyor Allah'tan ben şahsen mutluyum buda yeter. Bu arada telefonun kamerasına şans tanı bence DSLR olmasa da olur biz beğeniriz emin ol bloğunu bende seve seve ziyaret ederim :)

      Sil
  7. dogru bir noktaya deginmissiniz ..

    YanıtlaSil

 

ignekutusu © 2012 Web Design by Ipietoon Blogger Template and Home Design and Decor Vector by Webdesignhot